Tvätteritjänster i Nyland

Vi erbjuder tvätteritjänster för alla behov i hela Västra Nyland och huvudstadsregionen för såväl företag och samfund som för privatpersoner. Vår erfarna personal ser till att tvätten blir ren och fräsch

Tvätteritjänster
Hjälpen är här

Clean Kalle har tvättat i snart 70 år. Under vår långa historia har vi specialiserat oss på vattentvätt för privatpersoner och företag, men vi har också en lång erfarenhet av kemisk tvätt. Vi erbjuder även tvätt av mattor och läderplagg. 

Vi är verksamma i hela Västra Nyland och huvudstadsregionen genom ett nätverk av servicepunkter, kemtvättar och samarbetspartners. Till våra kunder hör företag, hotell, kommuner men en stor del av våra kunder är privatpersoner som använder våra tjänster genom våra servicepunkter, genom hemleverans eller i kombination med hemstädning. 

Kvaliteten är det viktigaste kriteriet som leder vårt arbete. Vi följer alltid relevanta tvättanvisningar för att garantera ett rent och fräscht tvättresultat. 

Varför Clean Kalle?

Kvalitet

God kvalitet är grunden för vår verksamhet. För att uppnå bästa möjliga resultat använder vi metoder och tvättprogram som är speciellt utvecklade för olika typer av tvätt.

Erfaren personal

Vi har varit i tvätteribranschen i snart 70 år och vår personal har lång erfarenhet av olika tvätt- och fläckborttagningsmetoder, strykning och god kännedom om olika material och gör allt för att uppnå ett rent och perfekt resultat.

Flexibilitet

Vi gör allt för att möta kundens specifika behov. Vi utför hemleveranser i Västra Nyland och huvudstadsområdet och det passar även perfekt att kombinera tvätteritjänster och städtjänster.

Lär dig mer om våra tvätteritjänster

För att uppnå bästa möjliga resultat gäller det att använda rätt metod. Här kan du läsa mer om de metoder vi använder.

 • Tvätteritjänster

  Vattentvätt är den vanligaste metoden vid tvätt av sängkläder, dukar, gardiner och kläder. Vi använder oss av vattensnåla och effektiva maskiner för att energiåtgången skall vara så låg som möjligt. De tvättmedel som används är av toppkvalitet och specialiserade för varje ändamål.

 • Kemisk kolvätetvätt

  Clean Kalle är ett av få tvätterier som använder kolvätemaskiner vid kemtvätt. Maskinen använder flytande kolväte i ett slutet system. Jämfört med annan kemtvätt, är restvattnet från kolvätetvätten miljövänlig. Maskinen och användningen av den är därför en investering främst för miljön.

 • Mattvätt

  Vår Salo-baserade underentreprenör Salon Mattopesupojat tvättar mattor som inte kan tvättas i våra tvättmaskiner.

 • Kemtvätt

  Kemtvätten är skonsam och lämpar sig för ömtåliga plagg och material. Kemtvätt avlägsnar effektivt t.ex. kåda, olja och stearin.

 • Wetclean

  Wetclean är en vattenbaserad metod där man använder emulgerande tvättmedel. Den här nya tekniken kan användas istället för kemtvätt. Medlen och maskinerna som används vid Wetclean drar nytta av vattnets goda egenskaper och eliminerar de dåliga. Metoden lämpar sig för plagg som ska vattentvättas, såsom stickade plagg och silkesplagg, men även för t.ex. kostymer där smutsen kräver särskilda åtgärder.

 • Skinntvätt

  Vår underentreprenör Nahkahuolto i Helsingfors tar hand om all sorts skinntvätt.

Vanligt förekommande frågor

Kläder och textilier med dessa symboler skall kemtvättas

Denna symbol betyder att plagget eller textilien inte skall kemtvättas

För speciellt ömtåliga material kräver vi kundens godkännande för tvätt. Sedan tvättar vi de så varsamt vi kan och stryker för hand.

Vår underleverantör Salon Mattopesupojat tvättar alla sorters tält och presenningar. 

Tvätten packas beroende på kundens preferens i återanvända tygsäckar eller i plast. För att minska plastanvändningen rekommenderar vi tygsäckar, som kunden sedan får hålla och lämna in smutstvätt i nästa gång!

sv_SESvenska