Clean Kalle

Perheyritys kolmannessa polvessa

Clean Kalle on perheyritys kolmannessa sukupolvessa. Juuremme ulottuvat vuoteen 1952 ja Helsinkiin. Palvelutarjontamme on laajentunut 1950-luvulta alkaen pelkästä vesipesusta puhdistusalan kokonaisratkaisuihin. Yrityksemme työllistää nykyään 45 henkilöä eri puolilla Länsi Uudenmaassa ja pääkaupunkiseudulla.

Pesulatoiminta käynnistyi Helsingissä

Olympiakesänä 1952 Doris Moliis-Mellberg (o.s. Gabrielsson) perusti Töölön Pesulan (Tölö Tvätteri) Helsingin Ruskeasuolle. Kymmenen vuotta myöhemmin perhe muutti Tenholaan. Doris Moliis-Mellberg osti Tenholan Pesulan Robert Müseriltä. Toiminta kehittyi ja laajeni kattamaan koko läntisen Uudenmaan, Kauniaisen, Espoon ja Helsingin.

Länsi Uudenmaan ensimmäinen siivousyritys

Vuonna 1967 seuraava sukupolvi eli Doriksen poika Kalle perusti ensimmäisen siivousyrityksen, Siivous-Kallen, lounaiselle Uudellemaalle. Kun Doris viisitoista vuotta myöhemmin, vuonna 1982, jäi eläkkeelle, Kalle osti Tenholan Pesulan äidiltään ja jatkoi yrityksen johtamista vaimonsa Karinin kanssa. Tenholan Pesulan kapasiteetti kasvoi merkittävästi, kun Kalle ja Karin siirsivät pesulan kylässä sijaitsevaan suurempaan ja modernimpaan teollisuuskiinteistöön.

Clean Kalle syntyy ja kasvaa

Kalle ja Karin laajensivat toimintaa avaamalla Siivous-Kallelle liikkeen Tammisaareen, osoitteeseen Kustaa Vaasan katu 3. Tenholan Pesula puolestaan osti Keskuskadulla sijaitsevan Karjaan kemiallisen pesulan. Laajentumisen jälkeen Siivous-Kalle ja Tenholan Pesula yhdistettiin, ja syntyi Clean Kalle. 

1980-luvun lopussa Clean Kalle laajeni myös Helsinkiin. Yritys osti ensin Lauttasaaressa osoitteessa Lauttasaarentie 31 sijaitsevan kemiallisen pesulan ja myöhemmin toisen, Helsingin keskustassa Eteläisellä Makasiinikadulla sijaitsevan kemiallisen pesulan, josta tosin luovuttiin vuonna 2009. Vuonna 2016 yritys osti West-Kem-pesulan Pietarinkadulla Helsingissä. Tämä kemiallinen pesula on nykyään nimeltään Clean Kalle Ullanlinna.

Pesula- ja siivousverkosto tänään

Kolmas sukupolvi, Kallen poika Jonas Lindström, osti Clean Kallen isältään vuonna 2001. Jonas kehitti ja laajensi Clean Kallen liikkeiden ja kemiallisten pesuloiden verkostoa edelleen. Vuonna 2018 yritys hankki Raaseporin kaupungintalon läheisyydessä sijainneen Eketvätt-pesulan konkurssipesän ja muutti pesulan ja pääkonttorinsa Tammisaareen. Uusissa avarissa tiloissa yritys laajensi kapasiteettiaan, ja nykyään Clean Kalle pystyy tarjoamaan tekstiilien vuokraus- ja pesulapalveluita isoimmillekin hotellialan ja julkisen sektorin asiakkaille. 

Omistautuneen ja luotettavan henkilökunnan ansiosta siivouspalveluiden verkosto on kasvanut edelleen ja kattaa nykyään koko pääkaupunkiseudun sekä Kirkkonummen, Lohjan, Inkoon, Raaseporin, Hangon ja Salon alueet.

Jonaksen tyttäret Frida ja Paulina Lindström ovat tänä päivänä aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa, ja näin ollen neljä sukupolvea Lindströmejä on hoitanut Clean Kallen toimintaa 1950-luvulta lähtien.

Tiimimme
Autamme sinua
fiSuomi